Aquestes son les monedes de 1 y dos euros italianes actuals, en la de 1 euro apareix una de les obres de Leonardo da vinci (el hombre de vitruvio) i en la de 2 euros apareix un retrat de dante.
DIMARTS 13.
En les cultures de España, Grecia i America Latina, el dimarts 13 es un dia de mala sort.Hi ha un refrany espanyol referent a esta data, que diu En dimarts i 13, ni et cases ni t'embarques, considerant-se que ambdós coses, una boda o un viatge, acabaran malament si es comencen en Dimarts i 13.Hi ha molta gent amb fòbia a este dia, que no viatja a cap costat per superstició. També és habitual que els avions no tinguen fila 13 (se suposa que els passatgers no comprarien bitllets per a dita fila). La fòbia a aquest dia s'anomena Trezidavomartiofobia.Les connotacions negatives que se li donen al dimarts 13 no tenen fonaments científics, per la qual cosa s'ha de tindre molt clar que només es tracta d'un mite.
PERQUE EL 13?
Pel seu costat el número tretze des de l'antiguitat va ser considerat com de mal auguri ja que en l'ultim sopar de Jesucrist, hi havia dotze apòstols i Jesús, Es considera Judes el traïdor com el número 13. La Càbala enumera a 13 esperits malignes, igual que les llegendes nòrdiques; en l'Apocalipsi, el seu capítol 13 correspon a l'anticrist i a la bèstia. També una llegenda escandinaba compta que, segons la mateixa tradició, en un sopar de déus en el Valhalla, Loki, l'esperit del mal, era el 13° invitat. En el Tarot, este número fa referència a la mort.
PERQUE DIMARTS?
Per la seua banda, la combinació amb el dimarts té el seu origen a finals de l'Edat Mitjana. El dimarts 29 de maig de 1453 va caure la ciutat de Constantinoble. Segons pareix, el papa i les Repúbliques de Venècia i Gènova van enviar una flota d'ajuda a la ciutat assetjada, però esta cauria abans de que arribaren. Quan la flota de socors entraria per l'estret dels Dardanels, es van encreuar amb uns pocs vaixells de refugiats que fugien de la ciutat conquistada; al preguntar quan havia caigut, aquests van respondre que el dimarts. La caiguda de Constantinoble va suposar un profund trauma per a les potències cristianes, i el dia de la seua caiguda, el dimarts, associat a més al déu de la guerra pagà, va passar a considerar-se de mala sort.
SUCCECIO DE FIBONACCI
La successió inicia amb 0 i 1, i a partir d'ací cada element és la suma dels dos anteriors.
A cada element d'esta successió se l'anomena número de Fibonacci. Esta successió va ser descrita a Europa per Leonardo de Pisa, matemàtic italià del segle XIII també conegut com Fibonacci. Té nombroses aplicacions en ciències de la computació, matemàtiques i teoria de jocs. També apareix en configuracions biològiques,com per exemple en les branques dels arbres, en la disposició dels fulls en la tija, en la flora de la carxofa i en l'arreglament d'un con.
PENTACULO.
Un pentagrama, també cridat pentáculo, pentalfa, pentángulo i estrela pitagòrica és una estrela de cinc puntes dibuixada amb cinc traços rectes. La paraula pentagrama prové del grec πεντάγραμμον (pentagrammon), forma substantiva de πεντάγραμμος (pentagrammos) o πεντέγραμμος (pentegrammos), adjectiu que significa cinco líneas o de cinc líneas. També se li denomina pentalfa perquè el seu dibuix posseïx cinc lletres A (alfa en grec) i pentáculo per posseir 5 angles aguts.
CRIPTEX
Un criptex és un dispositiu fictici de forma cilíndrica mencionada en la novel·la El Codi Dóna Vinci de Donen Brown, per a ocultar secrets en el seu interior
En l'interior del criptex es troba un papir, el qual està enrotllat en una proveta amb vinagre. Esta proveta es trenca amb un mecanisme si el criptex es força o rep un colp, arruïnant el papir.D'esta manera, l'única forma d'obrir-ho és sabent la contrasenya. El criptex està rodejat de lletres o números que es giren formant paraules o combinacions. Quan s'alineen correctament, es pot accedir a l'interior del criptex.